lauantai 15. huhtikuuta 2023

Sankarikapulan vaihto

Viime aikoina radiolistalla on näkynyt entistäkin enemmän kappaleita, jotka eivät striimiviikkolistalla yltäneet 40:n joukkoon tai lähellekään tuota rajaa. Esimerkiksi nykyinen ykkönen, Lewis Capaldin Forget Me. Mutta niillä on selvä yhteinen piirre: ne ovat ulkomaisia. Radion Top 40:ssä on tällä haavaa 24 tuontibiisiä, kun sinkkujen Top 40:stä niitä löytyy vain kolme.

Kolme! (Miley Cyrusin Flowers #15, Loreenin Tattoo #20 ja David Guettan & Bebe Rexhan I’m Good (Blue) #27). Kolme! Tasan kolme vuotta sitten luku oli 19/40. Sekä Ibe että Kuumaa (viisi ja kuusi merkintää) peittoaisivat kevyesti itsekseen koko muun maailman.

Radio-Top 20:ssä soi muun muassa Adam Lambertin Holding Out for a Hero, joka ei ole käynyt edes Spotifyn Top 200:ssa. Kyllä, se on cover Bonnie Tylerin vanhasta hitistä, siitä jonka Radio Nova on päästänyt ääneen niin usein, että se on jatkuvasti näyttäytynyt kanavan soitetuimpien vuosilistoilla. Ja kyllä, myös Lambert on saanut leijonanosan Radio Monitorin impact-pisteistään Novalta. Bonnie saa tällä haavaa tyytyä pelkkään yösoittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti