maanantai 10. huhtikuuta 2023

Lämmönvaihtelua

Kuumaa on ollut alkuvuoden niin hyvin esillä striimilistalla – kaksi biisiä kärkiviisikossa monen viikon ajan – että Hyvikset ja pahikset -albumin ilmestyttyä luvassa oli biisi-invaasio. Muutaman vuoden takaisten täysdominanssien (Cheek, JVG) aika on ohi, mutta Top 40:ssä on nyt triolta kahdeksan kappaletta, joista puolet tuttuja singlejä. Uutuuksista ylimmäs kiipesi Anna mulle mitä vaan (#8).

Näyttävin keikaus tapahtui kuitenkin radiolistalla. Radiothan eivät tykkää pitää yhtäaikaisessa huippusoitossa kahta saman esittäjän kappaletta, ja UMK-ehdokas Ylivoimainen oli pitkään Tulipalo-edeltäjän suosion panttivankina. Albumin ilmestyttyä Tulipalo putosi yhdeksän ykkösviikon jälkeen kuudenneksi, ja Ylivoimainen harppasi 30. sijalta neljänneksi.

Taisin aiemmin mainita, että Tulipalo sijoitetaan 2022-vuosilistalle, koska ehti radioykköseksi ennen vuodenvaihdetta. Sen voittokulku on jatkunut kuitenkin niin väkevänä niin pitkään, että eiköhän se yleisesti mielletä 2023-hitiksi, vaikka ilmestyi jo viime kesänä. Ram pam pamin ei siis enää tarvitse pelätä 2022-listan ykkössijansa puolesta.

Kuumaa on menestynyt myös hieman toisenlaisessa mittarissa, josta Jussi Mäntysaari vinkkasi Twitterissä: ”Käyttäjävetoisen nuottipalvelu Ultimate Guitarin päivittäiset top-listat on lokalisoitu, joten näemme vihdoin mitä suomalaiset hoilaavat.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti