maanantai 24. huhtikuuta 2023

Kuka on yhä kuumin?

Vaikka sanomalehtien nihkeä kulttuuriuutistoiminta on aihetta väistellyt jo kauan, moni pienempi netin musiikkijulkaisu on melko säännöllisesti raportoinut virallisten listojen tapahtumista. Kun listapalvelu muutama viikko sitten oleellisesti parantui tarjoten tuoreempia tietoja ja laajentamalla singletilastoa, sen olisi voinut toivoa lisäävän innostusta.

Kävi päinvastoin. Esimerkiksi sillä viikolla, kun Kuumaa debytoi albumiykkösenä, ei ilmestynyt yhtään uutista aiheesta. Pääsiäinen ei kelpaa selitykseksi, sillä uutismylly jatkoi muuten pyörimistään. Vaikka tuoreimmat listat julkistettiin jo perjantaina klo 17, Rumba ja v2.fi uutisoivat niistä vanhan rytmin mukaisesti vasta tänään aamupäivällä. No, toisaalta perjantai on yleensä omistettu uutuuslevyjen puffaamiselle.

Metallica katsotaan kuitenkin sen verran kuumemmaksi kuin Kuumaa, että sen uuden albumin ykkösdebyytti sai aikaan myös ripeämpiä reaktioita. Soundi kertoi siitä perjantai-iltana ja Kaaoszine lauantaina. Samana päivänä Inferno raportoi brittilistan kärkipaikasta, mutta ei Suomen tilanteesta. Tänään Kaaoszine huomasi 72 Seasonsin jääneen USA:ssa kakkossijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti