sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Teitä on varoitettu

Spotify-kuuntelukulttuurista hyötyjiin kuuluvat muun muassa lapsille soitettavat kehtolaulut. Kun olen katsellut eri esittäjien soitetuimpia biisejä, niin esimerkiksi kaksi Top 10 -albumia ihan aikuisille tehneen Vuokko Hovatan koko kärki muodostuu uni- ja lastenlauluista. Samoin Suvi Teräsniskan Iltalauluja (2020) on edennyt artistin eniten listaviikkoja (64) keränneeksi albumiksi.

Teräsniskalla on myös kolmen menestyneen joululevyn tekijänä edessä jälleen mehukas sesonki. Viimevuotinen Tämä maailma tarvitsee joulun kiipesi ykköseksi ja Joulun henki (#4, 2014) komeili sekin kahdeksantena. Ensimmäinen Tulkoon joulu (#3, 2009) nähtiin viimeksi kahdeksan vuotta sitten Top 50:ssä, mutta jostain syystä se ja vain se oli tänään re-entryn tehneiden joulualbumien joukossa, sijalla 20.

Teräsniska on Warnerin artisti, kuten ovat kaksi muutakin korkeaa listallepalaajaa Sia ja Michael Bublé. Samaa kaartia nykyisin on Spinefarmin jättänyt, yhdeksännellä levyllään Viides adventti seitsemäntenä debytoinut Raskasta joulua -projekti. Joulualbumin Top 10 -sija jo marraskuun puolella on harvinainen ja lupailee nousua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti