lauantai 5. marraskuuta 2022

Sinistä ja tulikuumaa

Julkaisin täällä viimeisen Suomi Hot 50:n tasan viisi kuukautta sitten. Lopetusperusteluni oli Spotifyn muuttunut listasivusto, josta ei enää saanut dataa entisenlaisessa muodossa. Myöhemmin huomasin, että taulukkona tallentaminen oli yhä mahdollista, mutta homma ei enää houkuttanut lainkaan. Striimi- ja radiolista ovat entisestään erkaantuneet ja Youtube-tilasto oudosti näivettynyt.

Jos lista yhä pyörisi, sen kärjessä olisi jo tovin komeillut ylivoimaisesti David Guettan ja Bebe Rexhan I’m Good (Blue), striimien taannoinen ykkönen ja radiosoiton nykyinen kakkonen. Sen takana hajonta on niin suurta, että toisena olisi varmaan jokusen viikon viettänyt Kuumaan Tulipalo, striimien hiljattainen yhdeksikkö, joka eilen harppasi radion viitoseksi.

Vaikka Kuumaa julkaisi ensisinglensä vuonna 2017 ja kävi albumilistalla toukokuussa 2019, se on tänä vuonna käyttäytynyt kuin hitaasti löydetty tulokas. Keväällä Oo vielä sekunnin mun palloili kauan Top 20:n alapuolella, ja Tulipalo oli myös verkkainen kiipeäjä – sen matka kärkikymppiin kesti 15 viikkoa. Yleensä tuollaista harrastavat vain ulkomaiset läpimurtajat. Uusin single Edelleen sua lähti oikeaoppisesti laskuun jo toisella viikollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti