sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Kehno tv-hittisyksy

Kun Alfa-tv viime vuonna elvytti Syksyn sävelen, katsoin muistaakseni aika pitkänkin pätkän finaalia. Neljän viikon takainen kisa meni täysin ohi, kunnes eilen kuulin voittajan (Leif Lindeman: Sydämes on kultaa vieläkin) päässeen radion Poppikoulun kysymyksen aiheeksi. Mitähän tuollaisella meriitillä striimaa Spotifyssa? Ei järisyttävästi, alle 20.000 kertaa.

Moni muu finaalibiisi on jäänyt muutamaan tuhanteen, Tero Vaaran Menköön kaikki jopa alle kahdentonnin. Paras potti on Frederikillä, Revontulten alla lähes 52.000. Viimevuotinen voittaja (Saija Tuupanen: Kuurasydän) on 86 tuhannessa, eikä mikään muukaan tuonkertainen ole yltänyt kuusinumeroiseen kertymään.

Noihin lukemiin verrattuna kolmastoista Vain elämää -kausi näyttäytyy suurena ja mahtavana, mutta omaan historiaan suhteutettuna saldo on heikko. Ei yhtään Top 40 -striimiviikkosijaa, ei toistaiseksi yhtään Top 100 -radiomerkintää. Ainoana yli 500.000 kuuntelua on haalinut Erika Vikmanin Ihmisen ikävä toisen luo. Yllättäen kakkosena, ehkä Spektin vierailun takia, on Meiju Suvas toisella Mikko Alatalo -coverilla Tytöt tahtoo pitää hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti