sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Vuoden tulokas

Sunrise Avenue ylsi parhaimmillaan kahdesti kakkossijalle albumilistalla, eli Samu Haber on nyt ekalla soololevyllään ylempänä kuin koskaan ennen. Tosin Vain elämää -kuvioista ykkösyys on enemmän kuin tuttua – miehellä taitaa olla jopa sarjan paras ansioluettelo. Hän oli mukana kuutos- ja kymppikausilla, joiden molemmat albumikattaukset menivät listakärkeen, ja kymppikauden (2019) joululevykin nousi ykköseksi.

Haberin voi sanoa pohjustaneen sooloalbumiaan perusteellisemmin kuin ehkä kenenkään aiemmin, koska esimerkiksi radiolistan kakkoseksi soitetusta Hiljaisuus-hitistä on jo yli viisi vuotta. Koronallakin oli osuutensa aikatauluun – sen takia kaikkien piti kaksi ylimääräistä vuotta odotella jäähyväiskonsertteja ja teeskennellä, että Haber ja Sunrise Avenue olivat jotenkin olennaisesti kaksi eri asiaa.

Mielenkiintoista nähdä, kehdataanko 46-vuotias Haber nimetä ehdokkaaksi tulokas-Emma-sarjaan. Kahdeksan vuotta Nylon Beatissä hittejä laulanut Erin nimittäin kelpasi yksinään ehdolle, samoin Kemopetrolissa albumiykkössijaa juhlinut Laura Närhi. Sunrise Avenue voitti yhtyetulokassarjan vuonna 2006.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti