tiistai 5. helmikuuta 2019

Näpäytys nimenlyhentäjille

Lauantain Emma-gaalassa nähtiin kaksi uutuuslanseerausta, jotka tulivat saman tien suoratoistojakeluun. Apocalyptica suomalaisine vierailijoineen (Sanni ja Tippa) aloitti biisillä Me melkein kuoltiin, ja Robin Packalen esittäytyi sukunimen ja muuttuneen laulukielen kera. Apocalyptica eteni sunnuntain Spotify-soitoissa 10:nneksi, mutta jäi alle kolmasosaan Packalenin I’ll Be with Youn saldosta: 116.855 peittosi jopa pitkäaikaisen hallitsijan 7 Ringsin kaksinkertaisesti.

Tiedä sitten, paljonko esitysalusta siivitti striimausta, sillä perinteisestihän Emma-gaalan kaupallinen vaikutus on heikko. Kuusinkertainen voittaja Pyhimys koki biiseineen eriasteista nousua, mutta esimerkiksi muhkeasti ylöspantu Anssi Kelan Ilves ei kyennyt ylittämään Top 200 -kynnystä. Tuo radioykkönen ei parhaimmillaankaan käynyt viikkotasolla kuin 68:ntena.

Lauantai-iltainen julkaisu on epäedullinen keskiviikko-deadlinella operoivan Striimatuimmat-listan kannalta, mutta kuka siitä piittaisi, kun ei tuota maamme parasta listaa edes jakseta enää pitää esillä – viimeviikkoinen on tätä kirjoitettaessa yhä julkaisematta. Spotifyn viikkotilasto koostuu päivää myöhemmin, mutta sekin häviää huomioarvossa verisesti päivälistalle.

Albumipuolella ei liioin taideta olla enää niin kiinnostuneita suotuisista julkaisupäivistä. Eilen 10:ntenä debytoinut Iben Ibelius sai sijansa kahden päivän striimeillä, koska ilmestyi tiistaina, artistin 20-vuotismerkkipäivänä. (Tuo oli myös blogistinne syntymäpäivä, mutta hän on jo lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä.) Voimme visioida levylle siis jatkonousua, onhan se saanut myös kosolti kehuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti