lauantai 16. helmikuuta 2019

168 on enemmän kuin 502

Radio Monitor mittasi menneenä viikkona huimat 502 soittoa Mark Ronsonin ja Miley Cyrusin kappaleelle Nothing Breaks Like a Heart. Mikään muu biisi ei yltänyt kuin vähän yli kolmeensataan. Ylivoimainen listaykkönen siis? Ei, vaan kakkonen. Kärkeen eteni Apulannan Elämänpelko, 168 soittoa.

Ronsonia ja Cyrusia ovat veivanneet erityisen ahkerasti NRJ ja Loop, joiden kuuntelijaluvut ovat piskuisia verrattuna Elämänpelon ykköskannattajaan Suomipopiin. Radio Monitor on viime aikoina päässyt paremmin esille median referenssilähteenä Teoston yksioikoisten soittomääräraporttien sijasta, mutta sitä referoidaan yhtä yksioikoisesti. Toljotetaan soittomääriä eikä kuuntelijamääriä, vaikka jälkimmäinen sarake sanelee listasijoitukset.

Siis kenties vaikeatajuisempi, mutta olennaisempi tieto: Elämänpelon tavoittama yleisö viikolla 7 oli 4,97 miljoonaa, Nothing Breaks Like a Heartin 4,8 miljoonaa. Tavoitettu yleisö per soittokerta oli ykkösellä 30.500, kakkosella vain 9.500.

Poikkeuksellinen listaluku oli myös se, että eräs kappale keräsi soittoreaktioita peräti 44 kanavalta. Sijaluvuksi jäi vain 41, koska saldo karttui ensisijaisesti välillä tiistai–torstai. Kyllä, kyseessä on n Rakkaus on lumivalkoinen, joka sai myös korkeita Spotify-merkintöjä. Tiistain päivälistalla se oli neljäs, mutta torstaina enää 20:s. Vaikea arvioida, kykeneekö se viikkotasolla, täydellä seitsemän päivän suremisella, kohentamaan vielä asemiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti