maanantai 3. joulukuuta 2018

Striiminkestävä sydän

Hiljattain ennustelin, että joululevyt eivät jatkaisi albumilistan pitkää ykkösdebyyttiketjua, koska niiden kysyntä lähtee yleensä hitaasti liikkeelle. Vähänpä tiesin: Waltteri Torikan Sydämeni joulu nousi vahvalla fyysisellä myynnillään suoraan kärkeen. Se on miehen eka ykkönen, koska vuosien 2015 ja 2016 albumit Sydän ja Rakkaus taistelivat joulumarkkinoilla itselleen kakkossijat.

Suoratoistossa Torikan lumovoima on paljon himmeämpi: Spotify näyttää viikon ulkonaolon jälkeen albumin raidoille parin–kolmen tuhannen kuuntelukertoja – singlevalinta Kylmään sydämeen jumittaa sekin kymppitonnissa. Sydämeni joulun kappaleiden striimeillä jäisi yhteenlaskettuinakin kauas kuunnelluimpien hittien Top 200:sta.

Myös takavuosien joulumusiikki elpyy jälleen, etunenässä tietty Michael Bublén seitsemänvuotias Christmas (42–23). Se jätti taas jalkoihinsa esittäjänsä uudemman albumin: Bublén Love katosi Top 50:stä yhden viikon jälkeen. Kun kolme viikkoa sitten Hectorin joululevy (tai Hectorin joululevy) kävi fyysisen listan 10:ntenä, arvelin siitä tulevan eka äänite, joka debytoi päälistalla myöhemmin kuin fyysisellä. Ehkä tulee, mutta kello käy. Myös tuon jouluannoksen Spotify-striimimäärät ovat kovin vaisuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti