torstai 20. joulukuuta 2018

Näin sen kuuluu olla

Tutkailin Billboardin joulunumeron tablettiversiota, vuosikatsausta vuosikatsauksen perään. Maailman hittivirtaukset ovat yhtenäistyneet paljon striimimarkkinoiden kasvaessa, joten USA:n Hot 100 -vuosilistallakin näkyy pääosin tuttuja biisejä. Mutta kyllä sieltä taas paljastui yksi, joka pysyy aina suomalaisille etäisenä: country.

Vuosilistan kolmosena näet komeili Bebe Rexhan Meant to Be, jossa on mukana giganttisen suosittu kantriduo Florida Georgia Line. Vaikka Rexha on tavattu hittilistoillamme useita kertoja – menestyneimmillään tosin vierailijana – tuo kappale kävi Striimatuimmat-listalla vain 44:ntenä eikä päässyt Radio Monitorissa sadan joukkoon lainkaan. Ruotsin singlelistalla Meant to Be eteni kahdeksanneksi ja briteissäkin 11:nneksi. USA:n vuosilistalla sen edelle pääsivät vain Draken God’s Plan ja Ed Sheeranin Perfect.

Biisileirimeininki eli aina vain pitenevät lauluntekijärimssut ovat saaneet aikaan sen, että menestyneimpien takapirujen listoja ei kerta kaikkiaan jaksa enää seurata. Silti tuottajien Top 10 hätkähdytti: nyt on setä pudonnut kärryiltä, nuo nimet eivät sano mitään! No, ihan tuttuihin artisteihin ne googlaamalla liittyivät, ja seassa yhdeksäntenä majaili minuakin vanhempi setä. Dann Huff on, tietenkin, kantrituottaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti