maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulu saapuu lännestä

Jopas me nyt ollaan edelläkävijöitä. Sixninen eka varsinainen albumi Dummy Boy teki saman kuin Lil Peep kolme viikkoa aikaisemmin eli nousi ykköseksi Suomessa ennen mitään muuta maata. Tähän tosin liittyy erikoinen sattumus: Sixninen levy-yhtiö on riitauttanut USA:n tuoreimman Top 200:n (jossa Dummy Boyn ilmoitettiin debytoineen kakkosena), eikä sitä ole virallisesti julkaistu.

Dummy Boyn raidat miehittivät Striimatuimmat-listankin vahvemmin kuin muualla: Kika #10, Tic Toc #12, Mama #26 ja Waka #39. Esimerkiksi Ruotsin singlelistalla paras merkintä on 28. Jos meillä näyttävät joulubiisit lähteneen tänä vuonna entistä pirteämmin liikkeelle, niin se on vielä pientä Ruotsin rinnalla: siellä niitä on jo viisi Top 10:ssä ja muita tuntumassa, ykkösenä meidän kahdeksikkomme All I Want for Christmas Is You.

Yläkanttia edustaa myös Clean Banditin näyttäytyminen albumilistan yhdeksäntenä. Vaikka What Is Love? sisältää kolme niinkin muhkeaa megahittiä kuin Rockabye (2016), Symphony (2017) ja Solo (2018), vastaanotto on yleisesti jäänyt viileäksi. Kotimaa Britanniasta irtosi vain 19. sija. Sen edeltäjä New Eyes (2014) oli brittikolmonen, mutta ei tilastoitunut meillä ollenkaan Rather Be -singlen suosiosta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti