tiistai 18. joulukuuta 2018

Paksu häntä

Suoratoistomarkkinoilla puhutaan usein pitkästä hännästä. Kun vanha musiikki on yhtä helposti saatavilla kuin uusi, biisin elinkaari on ääretön. Joku on sanonut, että striimimaailmassa kaikista levyistä tulee kultalevyjä – kyse on vain ajasta. Mutta joissakin tapauksissa pitkä häntä on myös paksu. Biisille ei kehity aktiivista huippukautta, mutta semi-aktiivinen jakso kestää pitkään ja tuottaa isoja lukemia.

Radio Monitorin mukaan vuoden suurin radiohitti, Antti Ketosen Olisitpa sylissäni, julistettiin hiljattain neljällä miljoonalla striimillä platinasingleksi. Se ei ole koskaan käynyt Striimatuimmat-listalla, ja Spotifyn viikkolistalla sen parhaaksi sijoitukseksi jäi 59 syyskuussa 2017. Top 200 -sijoitusten osalta kuunteluita ynnäävä kworb.net näyttää sille lukua 2.594.000, joten Olisitpa sylissäni on onnistunut haalimaan Top 200:n ulkopuolella melkein puolitoista miljoonaa striimiä.

Vanhoilla päivillään radiohitiksi rupesi myös Vestan Ota varovasti, joka nousi Radio Monitorissa viime viikolla 47. sijalta 19:nneksi. Sen paras Striimatuimmat-sijoitus vuoden takaa on hentoinen 24, mutta yhteispotti on kasvanut jo 5,2 miljoonaan. Ilmeisesti tuo numero oikeutti biisi-Emma-ehdokkuuteen, koska varsinaiset listameriitit ovat paljon vaatimattomammat kuin muilla ehdokkailla.

Vielä paksumpi häntä on toissasyksyisellä pienjulkaisulla: 5.888.000 Spotify-striimiä ja yli neljä miljoonaa Youtube-”katselua” – videolle joka ei edes ole video. Se käväisi lopulta toukokuussa Striimatuimmat-listan 37:ntenä. Biisit.info ei löydä sille muuta radiosoittoa kuin muutaman pyöräytyksen Novalta. Biisin iskulause ”Kruunalla kotiin tai klaavalla Esson baariin” on kuulemma lainattu Uuno Turhapurolta. Miksei Poju päässyt Emma-ehdokkaaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti