sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Viimetingan muutoksia

Liiallisesta tuttuudesta kritisoitu Evelinan Sun vika striimaa yhä ihan hyvin (#15), mutta lähti muutaman viikon testaamisen jälkeen radioissa jyrkkään laskuun pistäydyttyään listan 14:ntenä. Kävi sama juttu kuin on viime aikoina käynyt muun muassa Haloo Helsingin kohdalla: kun uusi single ei vastaa odotuksia, jonkin ”artistikiintiön” nimissä aletaan elvyttää edellistä. Evelinan vanha Tornado palasi 19. sijalta kärkikahinoihin.

Samaa ilmiötä ei tapaa striimitilastossa. Nikke Ankaran Kiitos ja anteeks on aikamoinen floppi (toisella viikolla pudotus 28:nneksi), mutta aiempi Rikkinäinen prinsessa tuskin virkistyi muutamaa sijaa seuraajansa huonouden takia, vaan siksi että sitä on kuunneltu osana uutta albumia. Myös Post Malonen jättihitti Rockstar palasi kartuttamaan pistepottiaan Beerbongs & Bentleys -albumin ilmestyttyä.

Tornado ja Rockstar siis viivästyttävät 2017-hittivuosilistan valmistumista ja vieläpä hämmentävät kärjen tuntuman sijoituksia viimeiseen asti. Sen voi jo sanoa, että 2017 oli suurten menestysten vuosi, luultavasti koko vuosikymmenen hittipitoisin. Aina ei ole 12 kuukauden aikana saatu yhtään 6000 pisteen ylitystä tai edes lähentelyä, mutta tällä kertaa tulee monta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti