keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Aaltoilevia listoja

Kumpikin vaihtoehto Saara Aallon jatkoonpääsystä euroviisuissa sisälsi potentiaalia erikoisiin listatapahtumiin. Nyt kun Monsters eteni lauantaiseen finaaliin, kysymys kuuluu: kuinka käy seuraavalla radiolistalla?

Lähes säännönmukaisestihan viime vuosina Suomen edustaja on viisuviikolla noussut lähes tyhjästä jopa Top 20 -sijoille. Nyt kun pohjalla on 17. sija ja soittoa on luvassa myös loppuviikolle, kuinka ylös voidaan hypätä? Kärkeen asti? Monsters on tähänkin asti seikkaillut tilastoa edestakaisin keräten sijoitusketjun 10 - 50 - 39 - 13 - 25 - 35 - 29 - 29 - 39 - 34 - 17 – 17.

Entäs se toinen potentiaali? No, Aallon albumihan debytoi viime sunnuntaina kakkossijalla hyvin myyntivoittoisella kulutusprofiililla. Myynnistä lähdetään aina jyrkempään laskuun kuin striimeistä, ja jos Monsters olisi eilen karsiutunut, se olisi kenties vauhdittanut putoamista suorastaan huomiotaherättävälle tasolle. Ei Wild Wild Wonderlandin tulevaisuus nykyiselläänkään häikäise, ellei finaalista lohkea todellista huippusijoitusta.

Aalto hekumoi sunnuntaina Instagram-tilillään albumien fyysisen myynnin ykkössijaansa. Tuttu markkinamaailman tapa: takerrutaan siihen tietolähteeseen, kuinka pikkuruiseen ja epämääräiseen tahansa, joka näyttää edullisinta tulosta. Sitten hän lisäsi: ”Which means no more 2nd places for this girl” eli täysin mitätöi sen tosiasian, että varsinaisella virallisella listalla hän on juuri kakkosena. Mutta tosiasiat voi aina sivuuttaa ”ankeuttamisena”, juuri tätähän Saara-brändinkin edellyttämä ”positiivisuus” häikäilemättömimmillään on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti