perjantai 4. toukokuuta 2018

Vastakohdat vastakkain?

Post Malonen Beerbongs & Bentleys -albumi on pistänyt ainakin amerikkalaiset Spotify-kuuntelijat jokseenkin sekaisin, ja Suomessakin Striimatuimmat-listalta napattiin sijat 6, 20, 24 ja 44. Kun huomioimme, että miehen edellinen albumi on viihtynyt listalla jo 68 viikkoa, kaikki mittarit osoittavat ensisunnuntaiseen ykkössijaan. Nettikeskusteluista löytyy silti ennusteita, että paalupaikan veisikin Saara Aalto.

Aallon Wild Wild Wonderland näyttäytyy striimeissä kovin vaisuna – Spotifyn Top 200 -päivälistalta ei löydy muita sen raitoja kuin tuttu Monsters sijalta 130. Mutta albumilistalla voi yhä (hetkellisesti) pärjätä fyysisellä myynnillä. Jos Postin striimit ja Aallon cd-kysyntä asettuvat vastakkain, niin lopputulos on mielivallan käsissä. Sen mielivallan, jolla noita kahta listalaskennassa painotetaan ja josta meille ei kerrota. Itse en kyllä usko Aallon mahdollisuuksiin, vaikka fyysisen myynnin paalupaikka irtoaisikin.

Vaisuna on pidettävä myös ekan Vain elämää -jakson vastaanottoa: Striimatuimmat-listalle jaksoi ainoastaan yksi esitys, Arttu Wiskarin Tahdon olla sulle hellä 41:nneksi. Digilaulumyyntilistan sijalle 7 ladattiin Terhi Kokkosen Me vain. Kokkonen on täten ensi kertaa lista-artisti täysin soolona. Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin lisäksi ansioluetteloon mahtuu Lupaus (#20, 1999), duetto Mikko von Hertzenin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Saara Aalto... Ikuinen kakkonen...

    VastaaPoista
  2. Kun listoilla sijoittuu nykymeiningin mukaan ihan miten sattuu niin eihän se Saara Aaltokaan mitenkään huonosti ole sijoittunut, Oli sija mitä oli. Ei ole näillä lista "sijoituksilla" enää yhtään mitään virkaa.

    VastaaPoista