tiistai 15. toukokuuta 2018

Pitkä häntä katkesi

177 albumilistaviikon ennätystä pitävä Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana putosi sunnuntaina Top 50:stä. Tämä ei ole uutinen, onhan se aiemminkin pudonnut, mutta kuka huomasi: Hulluuden highway, yhtyeen uusin levy, katosi johonkin jo ennen sitä, suoraan sijalta 21.

Striimiaikakauden kestosuosikkialbumien liikkeitä on voinut seurata niin kauan, että tuo tuntuu hyvin oudolta. Tuplaoudolta, koska viikkoa aikaisemmin Reino Nordinin Antaudun katosi niin ikään sijalta 21 vietettyään tilastossa 60 viikkoa – eikä ole palannut. Ikään kuin yhä olisi olemassa salainen midprice-lista, johon jollain musical chairs -tyyppisellä arvonnalla siirretään levy per viikko. Tosin uusimmalla listalla ei tapahtunut yllätysputoamisia.

Koska uuden tilanteen kuulee ensiksi sieltä, olen silloin tällöin seurannut Radio Rockin albumilistalähetystä (su klo 11–12). Siinä siirryttiin uuteen aikakauteen: vanha slogan ”Suomen ostetuinta musiikkia” on nyt ”Suomen striimatuinta musiikkia”. Vaikka todellisuudessa lista on jo vuosia ollut sekä että, niin ilmeisesti tätä asetelmaa pidetään aseman kohderyhmän käsityskyvylle liian mutkikkaana.

Kuulijoita täytyy myös jatkuvasti lepytellä siitä, että ohjelma-aikaa ei saada täyteen metallicoilla ja ironmaideneilla. Selittää heille, että kyllä tätä Ed Sheeranin biisiä ovat maailmalla jotkut rockasematkin soittaneet. En tiedä, perustuuko anteeksipyytelevä asenne kokemukseen vai oletukseen, kumpikin vaihtoehto tuntuu yhtä synkältä. Mutta Radio Rock onkin jonkun ihan muun kanava, ei minun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti