sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Mitäs menit matkimaan

Kesä on vallinnut jo niin kauan, että tuntuu vähän hölmöltä ryhtyä vasta nyt ennakoimaan Listablogin yhdettätoista kesäsarjaa. Olisin vitkastellut ehkä pitempäänkin, jollei Nuorgam olisi toissapäivänä elvyttänyt vanhaa Mitäs menit kysymään -sarjaansa, johon minäkin otin takavuosina osaa.

Pohjustan kesäkuussa alkavan sarjan siis jo nyt muka todistaakseni, että en saanut ideaa Nuorgamin tämänkertaisesta artikkelista. Eikä Kysvas-sarja ihan samanlainen olekaan. Siihen on valittu Suomen listahistorian 20 menestyneintä hittiä, joiden nimenä on kysymys. Jokainen niistä saa kolme vastausta, jotka myös ovat menestyneiden hittien nimiä.

Olin hieman Nuorgamia krantumpi kysymys-käsitteen kanssa; esimerkiksi potentiaalinen ykkönen Missä muruseni on ei kelpaa, koska sitä ei biisissä esitetä kysymyksenä. ”Tuuli tuule sinne missä muruseni on.” Ei sitä kaivatakaan, koska erään toisen hitin nimessä esitetään hyvin samankaltainen pähkäily. Onneksi päällekkäisyyksiä ei tullut liikaa.

Jotkut kysymykset jäävät aika retorisiksi ja joihinkin annetaan vastaus samassa biisissä, mutta ei anneta sen haitata. Vaikka samassa kielessä pysyminen tuo usein toivottua napakkuutta, niin kysymyksissä ja vastauksissa saa myös kieli vaihtua. Kaksi elämää -sarja varmaankin harvenee kesäksi, mutta ei lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti