torstai 17. toukokuuta 2018

Tuttu tv:stä (mikä on tv?)

Tämän viikon päivälistoista on voinut erityisesti tarkkailla tv-ohjelmien vaikutusta suoratoistoon. Tuli euroviisut ja myös kenties odotetuin jakso (ennakkokohun takia) Vain elämää 8 -kaudesta, jonka päähenkilönä oli ennen aikojaan kotiin lähetetty Terhi Kokkonen.

Katsojaluvuista en tiedä, mutta musiikkimenekillisesti VE8 on ollut lähes katastrofi. Danny-avausjakso tuotti pari pikkuhittiä – Arttu Wiskarin Tahdon olla sulle hellä ja Kasmirin Nelkytviis (Seitsemän kertaa seitsemän), mutta siitä on vain valuttu alaspäin. Radioita ei tähänastinen anti ole kiinnostanut ja tuskin jatkokaan, vaikka Nelosen radioiden pitänee viran puolesta muutamaan biisiin tarttua.

Euroviisujen vastaanotto sen sijaan yllätti piittaavaisuudellaan. Israelin Netta on päässyt meillä Toy-voittokappaleellaan päivälistan kymppikärkeen ja oli kisan jälkeisenä sunnuntaina ylivoimaisesti Israelin Spotifyn striimatuin biisi. Palvelu on maassa vielä sen verran vähällä käytöllä, että tuo ylivoimakuuntelumäärä ei olisi Suomessa riittänyt edes 50:n joukkoon.

Saara Aallon Monsters harppasi kisan alla radiosoiton kuudenneksi ja tekee melko korkean re-entryn seuraavalla Striimatuimmat-listalla. Sunnuntaina se nappasi muutaman merkinnän muidenkin maiden Spotify-tulostuksissa: Saksassa sijan 190, Norjassa 103, Ruotsissa 60 ja Virossa peräti 24. Muka kovaa viisuhuumaa potevan Australian Top 200:sta ei löydy yhtään osanottajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti