tiistai 23. helmikuuta 2016

Elämää debyyttiviikon jälkeen


Coldplay sai puhdistetuksi brittitilastollisen tahransa, kun A Head Full of Dreams nousi lopulta Superbowl-esityksen siivittämänä kymmenennellä viikollaan albumilistan kärkeen. Täten seitsemän studiolevyn ykkösputki säilyi ehjänä. Suomessakin albumi on nyt 11. viikollaan huippukorkeudessaan (#7, sama kuin debyyttisija), ja varaa on vielä parantaa.

Rihannan Anti jatkoi kolmannella listaviikolla nousuaan viidenneksi. Oli jo aikakin, sillä laulajatar ehti viettää Suomen albumilistalla 150 viikkoa yltämättä kertaakaan kärkiviisikkoon. 151 viikkoa niin, että paras sijoitus on viisi, on edelleen todennäköisyyksien vastainen asetelma. Mutta ei välttämättä kauan.

Matalilla sijoilla roikkuminen on suoratoiston myötä selvästi yleistynyt. Levyn ostaminen ja kuunteluhan ovat eri asioita, niillä on erilaiset, huonosti vertailukelpoiset saturaatiopisteet. Pelkän myynnin mittaamisen aikoihin harva olisi edes voinut kuvitella, että esimerkiksi tällä viikolla listalle palannut Robin Schulz keräisi kahdella albumilla 17 listaviikkoa ilman, että olisi käynyt koskaan Top 30:ssä.

Adelen 21:n (2011) toinen elämä vain jatkuu ja jatkuu, viikkoennätysnumero on nyt 141. Näyttää ilmeiseltä, että 25:n (2015) poissaolo striimipalveluista sataa jollakin tasolla 21:n laariin. Ehkä saatavillaoloon tulee muutos piankin, sillä ainakin meillä 25 vaikuttaa jo varsin haavoittuvaiselta – pelkkä myynti riitti hiljaisena sesonkina albumilistalla enää 13. sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti