tiistai 2. helmikuuta 2016

Aina huipun tuntumassa

Melko moni listanimi on toistuvasti jäänyt niukin naukin vaille albumitilaston ykkössijaa, mutta kaikkein systemaattisimmin paalupaikkaa taitaa vältellä Megadeth. Kun Dystopia debytoi toissapäivänä viikon korkeimpana uutuutena kolmossijalla, bändin parhaiden sijoitusten ketju muodostui tällaiseksi: 2–2–2–3–4–5–5–7–8–8. Siis kymmenen levyä top kahdeksassa! Lähimmäs kärkeä ovat päässeet Youthanasia (1994), Cryptic Writings (1997) ja United Abominations (2007).

Kun David Bowie jatkaa ykkösenä kolmatta viikkoa ja häntä ennen hallitsi Adele seitsemän viikon ajan, paalupaikka on ollut poikkeuksellisen pitkään ulkomaalaisten hallussa. Vastaavaa ei nähty edes Adelen edellisen levyn aikoihin, vaan viimeksi vähintään kymmenviikkoinen tuontiputki koettiin yli kuusi vuotta sitten. Kuka vielä muistaa yhtyeen The Baseballs, saati albumin Strike, saati sen kaksitoista ykkösviikkoa?

Ns. singlelistakin on yhä ulkomaisissa eli Alan Walkerin käsissä. Latauslistan ykköseksi singahti sentään Valovuoden uutuus Patrick Swayze. Moni hitti on nimetty itsekin Suomessa hittejä netonneen artistin mukaan, mutta tämä ei kuulu kategoriaan – vaikka edesmennyt näyttelijäsuosikki Patrick Swayze ylsi muinoin USA:ssa kolmoseksi sinkullaan She’s Like the Wind. Viimevuotinen Valovuosi-biisi Aurinkokuningatar keräsi Spotifyssa 3,4 miljoonaa soittoa, mutta nyt ei jostain syystä olla edes Top 200:ssa.

1 kommentti: