tiistai 8. joulukuuta 2015

Kohtalokkaat kakkoset

Kun Robinin Yhdessä-albumi yllättäen debytoi listakakkosena viikolla 42, arvelin sillä aiempien Robin-levyjen käytöksen perusteella olevan mahdollisuuksia napata paalupaikka myöhemminkin. Koska mikään sen biiseistä ei ole kasvanut merkittäväksi hitiksi, tuo mahdollisuus näyttää nyt vähäiseltä. Yhdessä on silti tällä viikolla yhdeksän sijaa ylempänä (#5) kuin sen ykkössijan aikoinaan estänyt Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa – ja jopa pykälän ylempänä kuin vasta viikkoa myöhemmin julkaistu Cheekin Alpha Omega.

Tilanne on/oli seuraamisen väärti siksi, että Robinilla olisi ollut paikka nousta ZZ Topin ennätyksen jakajaksi siinä, kuinka monella peräkkäisellä ykkösellä artisti on Suomessa aloittanut albumilistauransa. Tuo ennätys on viisi, tekijöinä Eliminator, Afterburner, Recycler, Greatest Hits ja Antenna vuosina 1984–1994.

Koska Robin ja ZZ Top olivat julkaisseet albumeita jo ennen kärkilevyjään (Koodihan meni suoraan midpriceen), ainoa neljällä ekalla albumillaan ykköseksi yltäjä on edelleen Poets of the Fall. Seuraksi oli tänä syksynä tyrkyllä JVG, mutta 247365 jäi Robinin tapaan kakkoseksi. Duolla olisi ollut tarjota saavutukseensa merkittävä kylkiäinen, sillä sen kaikki neljä albumia sisältävät myös vähintään yhden ykkössinglen. Tarkenee on vuoden isoimpia kotimaisia hittejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti