sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Koherentimpaa kierrätystä

Albumilistan korkein uutuus on vaatimattomasta sijastaan (#28) huolimatta aika hämmentävä: kolme kuukautta sitten julkaistu 1989, jossa Ryan Adams versioi raita raidalta Taylor Swiftin samannimisen vuoden takaisen menestyslevyn. Tosin suomalaisia ei sekään erityisesti sytyttänyt, tuloksena vain viisi listaviikkoa ja korkein sijoitus kymmenen. Radiosoittoa sen raidat ovat kyllä haalineet kiitettävästi. Tuo 28. sija on muuten meillä Adamsin uran paras.

Erikoista kyllä Top 50:ssä on samaan aikaan toinenkin biisi-biisiltä-tallenne, kun Rajaton kierrätti loppukesällä The Beatlesin klassikkoälppärin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Artistin koko tuotantoa käsitteleviä tribuuttiprojekteja on nähty tilastoissa pilvin pimein, mutta yhteen spesifiin levyyn keskittyviä ei minulle tule Suomen listahistoriasta mieleen muita kuin nuo kaksi. Tuleeko sinulla?

Singlelistalla on vähän eläväisempää, vaikka se taaskaan ei kykene raportoimaan tuoreita juonenkäänteitä. Kakkosena debytoiva Evelinan ja Mikael Gabrielin Honey on saanut sittemmin tehdä striimauksissa tilaa Antti Tuiskun ja Nikke Ankaran uutuudelle Party (papiidipaadi), joka hyökkäsi Spotify-päivälistan kärkeen jo tiistaina. Myös Anssi Kelan Petri Ruusunen on komeillut kärkiviisikossa muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti