keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Haloo, olen yhä ykkönen


Joulu asettuu viikonpäiviin tänä vuonna niin hankalasti, että on vaikea arvata, koska radio- ja myyntilistoja seuraavan kerran julkistetaan. Seuraava albumilista mittaa pelkästään joulua edeltänyttä aikaa eli kertoo sen todellisen jouluykkösen, mutta ilman täyttä varmuuttakin voimme hyvin kohdella ja juhlia tämänviikkoista ykköstä Adelea sellaisena. Kippis.

Olen kai liikaakin turruttanut itseäni 25-albumin ennätyksiin asenteella ”odottakaapa, kun pöly laskeutuu”. Mutta vähitellen alkaa havahtua siihen, että pöly on jatkanut leijumistaan aika kauan. Hetkinen, Hello on latauslistan ykkösenä jo kahdeksatta viikkoa! Pidin selviönä, että sille käy kuin esimerkiksi Cheek-hitille Timantit on ikuisia; kun jättijyrästä loppuu höyry, pudotaan varsin pian alas eikä pistesaldo lopulta riitä hittivuosilistan kärkeen. Ehkä Hellosta tuleekin 2015-vuosilistan voittaja, ehkä jopa ylivoimaisesti.

No, Hello on yhä ainoa Spotifyn tarjoama 25:n biisi, mikä vahvistaa sen asemia. Mutta Adelea on striimattavissa enemmän kuin tunnutaan tietävän. Vuonna 2010 hän duetoi Daniel Merriweatherin kanssa hienon kappaleen Water and a Flame, joka julkaistiin singlenä vain muutama kuukausi ennen 21:n ilmestymistä ja floppasi jouluruuhkassa pahan kerran. Sitä ei edelleenkään ole kuunneltu kuin puolisentoista miljoonaa kertaa, kun saman Merriweather-levyn toiselle sinkulle Red näytetään lukemia 10,3 miljoonaa. Löytäkää se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti