sunnuntai 6. joulukuuta 2015

HH! vai DD?

Albumilistan korkein ja lähes ainoa uutuus on 16.–17. lokakuuta taltioitu Haloo Helsingin keikkajulkaisu Arena (#4), joka sisältää kaksi cd:tä ja dvd/blurayn. Jos Arena livelevyn nimenä kuulostaa tutulta, niin Duran Duran nousi sellaisella kahdeksanneksi vuonna 1984. Arenan seurana viimevuotinen Kiitos ei ole kirosana roikkuu platinapainoksineen mukana 59. listaviikollaan sijalla 39.

KEOK jyräsi pitkään kahdessa tilastossa yhtä aikaa, kun alkuperäinen versio siirrettiin alkukesällä midpricelistalle, mutta se ja kaikki muutkin ovat saaneet tehdä tilaa pelkille joulualbumeille. Sen sijaan päälistan Top 10:een niitä ei mahdu yhtään, vaikka pientä etenemistä onkin havaittavissa. Tämän vuoden kotimaiseksi lahjasuosikiksi taitaa niiden sijasta osoittautua Waltteri Torikka, joka kärkkyy jo kakkosena Adelen paalupaikkaa.

Uutuuksien tilalla tarjolla on paljon re-entryjä – aika tervetulleitakin, koska niiden ensikäynnit jäivät yllättävän lyhyiksi. Bo Kaspers orkester poistui kolmen, Michael Monroe viiden ja 5 Seconds of Summer kolmen viikon jälkeen. Maija Vilkkumaallekin kahdeksan viikon visiitti on lyhyt huomioiden Vain elämää -noste ja se, että hänen kaikki aiemmat studioalbuminsa pysyivät mukana vähintään kaksi kertaa noin kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti