tiistai 6. lokakuuta 2015

Vain sinun kultasilmillesi

Britannian kohutuin levytys nyt on Sam Smithin laulama Writing’s on the Wall, joka historian ekana James Bond -tunnarina lopultakin ylsi sikäläisen singlelistan ykköseksi. Meilläkin se näyttäytyy latauslistan kolmosena ja on yhteensä neljästoista Suomen listoilla rekisteröity Bond-biisi. Vaan mitkä niistä menestyivät kaikkein parhaiten? Ei mikään ihan huippuhyvin, mutta onhan näitä tässä.

10. Jack White & Alicia Keys: Another Way to Die *
Vuoden 2008 Quantum of Solaceen tehty duetto käväisi singlelistamme ykkösenä, mutta ei soinut radiossa.

9. Rita Coolidge: All Time High *
Vaikka Octopussy – mustekalan (1983) tunnarin esittäjä oli suomalaisille täysin tuntematon, single roikkui listalla viisi kuukautta.

8. Sheryl Crow: Tomorrow Never Dies *
Crow’n uran suurin suomihitti Huominen ei koskaan kuole (1997) -leffasta ylsi sekä single- että radiolistan kärkikymmenikköön.

7. A-ha: The Living Daylights **
007 vaaran vyöhykkeellä -sävelmä nousi singlekolmoseksi loppukesällä 1987.

6. Madonna: Die Another Day **
Kuolema saa odottaa (2002) -elokuvaan levytetty sinkku jäi Madonna-asteikolla keskinkertaiseksi kohautukseksi hurjasta videostaan huolimatta.

5. Chris Cornell: You Know My Name **
Casino Royalessa 2006 soinut hitti pärjäsi tasaisesti joka listalla ja on Soundgardenkin huomioiden Cornellin suosituin biisi meillä.

4. Duran Duran: A View to a Kill **
Vaikka 1980-luvun puoliväli oli leffamusan juhlaa, kontribuutio 007 ja kuoleman katse (1985) -elokuvaan ei erotu poikkeuksellisena kohokohtana duranien menestyskäyrällä.

3. Tina Turner: Goldeneye **
007 ja kultainen silmä (1995) höystyi Turnerin 56-vuotiaalla äänellä sangen tulosvastuullisesti.

2. Adele: Skyfall **
Niin huiman voittokulun kuin 21-albumi hitteineen olisi luullut imeneen pian perässä tulleen Skyfall-elokuvan (2012) tunnarin ennennäkemättömiin korkeuksiin, mutta kakkoseksi biisi jäi tälläkin listalla.

1. Sheena Easton: For Your Eyes Only ***
Parin hitin kokemus auttoi 22-vuotiasta Eastonia kestämään tunnaripaineet ja nousemaan Suomen singlelistan kakkoseksi. Ei tämäkään silti edennyt hittivuosilistalla 20 parhaan joukkoon.

Guns n’ Rosesin versio Wingsin Live and Let Diesta (1973/1991) sijoittuisi vertailussa neljänneksi, jos huolittaisiin mukaan.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Muistelin että Adele olisi mennyt ykköseksi.

    VastaaPoista
  2. Skyfall kävi Suomen latauslistan ykkösenä, mutta esim. brittilistalla jäi yllättäen kakkoseksi.

    VastaaPoista