sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Patenttisydän


Albumilistan kärjestä siirrämme edelleenkin huomion ns. singlelistalle, jonka Cheek-invaasio oli historiallinen, vaikka ei täysimittaisena toteutunutkaan. ”Vain” Top 8 ja sijat 11–12 miehittyivät Alpha Omega -albumin biiseillä. Tuosta tilanne ei enää kehity, sillä Spotifyn päivälistalla on siirrytty jo uusiin intresseihin – (Paula) Vesalan ja Adelen uutuudet syöksähtivät siellä kärkikolmikkoon.

Toiseksi korkeimman albumiuutuuden viitossijalla tarjoili Tähdet tähdet -kisan voittanut Waltteri Torikka, jonka Sydän vaikuttaa ainakin biisivalintoineen ehdalta varmanpäälle-tuotteelta – ensi vuonna sitten joululevy? Scandinavian Music Group (#11) jäi jaetulle huonousennätykselleen, sillä yhdeksästä listaäänitteestä nyt kolme on merkkaantunut 11:nneksi. Aikoinaan parikymmentä vuotta tasaisesti meillä menestynyt Jean Michel Jarre (#30) palasi tilastoihimme yli 15 vuoden tauolta.

Viime viikolla nähtiin eka re-entrytön Top 50 yli kahteen vuoteen, mutta tänään palaajia on taas seitsemän, pääosin Nuclear Blastin julkaisuja. Sabatonin Heroes teki jo kahdeksannen re-entrynsä. Kertooko se jotain eroavaista Cheekistä ja kakkosena pysytelleestä Robinista, että Kuka muu muka palasi seuraajansa myötä listalle, mutta 16 putosi seuraajansa tullessa pois?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti