perjantai 21. helmikuuta 2014

Uusia ja vanhoja temppuja

Taas viittaus singlelistamme historiaan. Ennen latausten tuloa dj-ostokset näkyivät selvästi Top 20:ssä. Esimerkiksi muilla listoilla ansioitumattomat trance/house-sankarit Armand Van Helden, Tiësto ja Armin Van Buuren keräsivät viime vuosikymmenellä kosolti merkintöjä (tarkkaan ottaen 6, 8 ja 8 kpl). Nyt heistä Tiësto on palannut Red Lights -biisillä, joka näyttää ihan oikealta hitiltä lataus- ja spotify-suosioineen. Se myös kuulostaa oikealta hitiltä suorastaan geneerisine EDM-vaikutteineen. Kelpaa radioonkin.

EDM-pioneeri David Guetta malttoi Play Hardin jälkeen pysyä poissa tilastoista oudon pitkään, lähes puoli vuotta. Eilisen latauslistan korkein debyytti kolmosena on Guettan versio muinaisesta Cher-klassikosta Bang Bang, jonka Skylar Grey laulaa nimellä Shot Me Down. Ehkä tämä käynnistää dance-piireissä uuden kierrätysbuumin, niitähän tulee aina muutaman vuoden sykleissä. Nyt listalle ei muita covereita mahdu – paitsi Bastillen Of the Night, kudelma ysärihiteistä Rhythm Is a Dancer ja Rhythm of the Night.

Toni Wirtanen ei ole tilastoitunut varsinaisena sooloartistina, mutta osanotto Brädin Hätähuuto-hitillä (#6) on jo kolmas laatuaan. Taidamme muistaa Beats and Stylesin Dynamiten ja ison artistilauman Asvaltti-singlen, molemmat vuodelta 2003. Hätähuuto tuo ehkä tarpeellistakin kompensaatiota, sillä viimevuotiset Apulanta-biisit Poltettu karma ja Mä nauran tälle olivat kiistattomia floppeja. Kumpikin kävi täpärästi latauslistan sijalla 30 ja jäi radiosoitossa Top 40:n ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti