tiistai 4. helmikuuta 2014

Iltatähdetkin lasketaan

Aiemmin aina radiosoitto edellä markkinoillamme menestynyt One Republic yllätti, kun Counting Stars putosi ulos Top 100:sta ollen samaan aikaan Spotifyn kuunnelluin biisi ja latauslistan kärkikympissä. Nyt on vastayllätyksen paikka: jo kesällä julkaistu maailmanhitti yli kolminkertaisti soittopisteensä yhdessä viikossa ja loikkasi tänään 68. sijalta kahdeksanneksi.

Radio Monitor ei tarjoa kanavakohtaista soittoerittelyä ilmiön analysoimiseksi, mutta muuta hauskaa dataa kyllä. Esimerkiksi 1372. sijalta 50:nneksi harpannut Ella Eyren Deeper lisäsi soittojaan 2900 prosenttia – aivan: 1372. sija tuli yhdellä ja tämänpäiväinen 30 soitolla. Kanavakohtaiset kuulijamäärät huomioivalla impressiomittarilla nousua tuli maltillisemmat 1958 prosenttia.

Counting Stars jätti varjoonsa jopa Jenni Vartiaisen, jonka Suru on kunniavieras eteni 59–13. Sinänsä hyvä kärkyntäpaikka, koska tipattoman tammikuun päätyttyä edeltäjä Selvästi päihtynyt romahtanee nelossijaltaan nopeasti. Top 20 -ovi kävi myös lataus/suoratoistolistoilta kovasti tutuille Redramalle (Let Go 27–15) ja Pharrell Williamsille (Happy 28–17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti