sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kokeneita debytantteja

Scandinavian Music Group on albumilistan ykkösenä – taas. Terminal 2:sta tuli tänään ryhmän kolmas ykkönen, ja jos haluaa verrata, myös Ultra Bra pääsi paalulle kolmella albumillaan. Adjutanteikseen SMG sai kakkos- ja nelossijoille eli ennestään tutuille korkeuksille Within Temptationin ja Tuomon. Kumpikin on aiemmin ehtinyt kolmasti kärkikymmenikköön ja parhaimmillaan kakkoseksi.

Listan ensikertalaisissa on Ruotsi hyvin esillä – kun venyttää sekä ensikertalaisuuden että ruotsalaisuuden käsitettä. Regina-vokalisti Iisa ja The Cardigans -vokalisti Nina Persson debytoivat kuudentena ja 19:ntenä eli hiukan emobändien saavutuksia alempana. Sijan 26 Grand Magus on ruotsalainen, ja tenavatähti/tangomarkkinareittiä listan 17:nneksi lopulta päätynyt Leif Lindeman syntyi hänkin Ruotsissa.

Top 50:n loppupäätä mahtuivat tutkimaan vielä turkulainen The New Tigers ja amerikkalainen Broken Bells. Ns. singlelistan uutuudet ovat lähes aina ennalta tuttuja latauslistalta, niin myös tänään Martin Garrixin ja Jay Hardwayn Wizard (#16) sekä A Great Big Worldin ja Christina Aguileran Say Something (#20). Ainakin oletan porukan kuuntelevan Aguilera-versiota, vaikka häntä ei listalla mainita ja biisi julkaistiin aikaisemmin myös ilman häntä.

1 kommentti:

  1. Say Somethingin Aguilera-versio kävi jo aiemmin "singlelistan" sijalla 11.

    Radiolistan paikalla julkaistiin vahingossa viime viikon Nokia MixRadio -lista (joka on aivan yhtä turha kuin aiemmin julkaistu Ovi Musiikki Top 30). Onneksi top 20 löytyy Novan sivuilta.

    VastaaPoista