tiistai 11. helmikuuta 2014

Minkä vuoden iskelmä?

Tähteyden kynnyksellä yli vuosikymmenen pyristellyt Olavi Uusivirta ei ole saanut yhtään albumiaan pysymään listalla kahdeksaa viikkoa pitempään, ja viimevuotinen kokoelma hyytyi lannistavasti sijalle 25. Kohta yritetään taas uudella pitkäsoitolla, jonka maistiainen Kauneus sekoittaa mun pään nousi tänään Radio Monitorin listalla 35–18. Se on miehen seitsemäs Top 20 -radiohitti.

Tilaston oudoin nousija kuutosesta kakkoseksi on Suvi Teräsniskan ikivanha Täydellinen elämä. Kanavaerottelun puutteessa veikkaan, että Iskelmä siinä ylimitoitetusti vakuuttelee kuulijoilleen palkinneensa gaalassaan oikean kappaleen vuoden iskelmänä. Kohta myös tätä tapausta joutuu kunnolla pohtimaan, mille vuosilistalle se kuuluu – aiemmin mainitsemani tasapainoilija, Cheekin Kuka muu muka, eteni sekin tänään viitoseksi. Parhaat lataus- ja singlesijat ovat kummallakin viime vuodelta.

Top 20:ssä näyttäytyvät uutuuksina myös Shakiran ja Rihannan Can’t Remember to Forget You (23–14) ja Samuli Putron Kuka tahansa kelpaa (28–19). Näille lopultakin tekivät tilaa pistehirmut TSNEH (14–30) ja Parempi mies (12–33). Aviciin Hey Brother suvaitsi niin ikään antaa vihdoin merkin kuolevaisuudestaan (5–20).

3 kommenttia:

  1. "On niin helppoo olla onnellinen" ja "Me ei kuolla koskaan" olivat varmaan Top 20-radiohittejä koska soivat paljon radiossa ja ainakin "Nukketalo palaa" (#20), "Nuori ja kaunis" (#5) ja "Oodi ilolle" (#10) saivat top 20-merkinnät. Mutta jos "Kauneus sekoittaa mun pään" on seitsemäs Top 20-merkintä niin mikä on se viimeinen? Oliko eka single "Raivo härkä" niin suuri hitti?

    VastaaPoista
  2. Tää lukee jopa mun vanhassa kirjassani: Ei oltu niin kuin muut, sija 10.

    VastaaPoista
  3. Äh, katoin vaan nuo levyt läpi että mitkä niistä kappaleista oikein oli hittejä, en ollenkaan muistanut tuota Uusivirta/Leppilampi/Tidjân-kappaletta.

    VastaaPoista