sunnuntai 23. helmikuuta 2014

3/8 nimestä kesti 23 vuoden tauon


Huhuista ja viittauksista huolimatta Suomen albumilistan ja suoratoistopalveluiden välisestä suhteesta ei ole vielä tiedotettu mitään virallista. Tuorein mittaus, millainen sitten olikaan, palautti Robinin ykköseksi jo neljännen kerran. Boom kah ei aikoinaan debytoinut kärjessä, mutta ykkösviikkoja on nyt seitsemän ja tauottomia Top 5 -viikkoja kaksikymmentä.

Alemmas ilmaantui paljon kotimaisia ensikertalaisia: Antti Railio (#3), Satin Circus (#12), Black Twig (#38) ja hiphopduo Kepes Mode (#39). Sijan 35 Chydeone saattaa nimenä kuulostaa tuoreelta, mutta sama mies kävi jo yli 23 vuotta sitten sijalla 11 kirjainyhdistelmänä MC Nikke T. Noiden yhdistäminen arkistoihin saman hakusanan alle ei ehkä kuulosta yhtä luontevalta kuin esimerkiksi kaikkien Asa-variaatioiden, mutta niin vain on tehtävä.

Ranskankielisiin suomicovereihin erikoistunut Irina Björklund paransi kolmen vuoden takaisesta 21. sijasta komeasti kuudenneksi. Amoralin 18. sija on myös paras vokalisti Ari Koivusen aikakaudella, mutta aiemmin on ylletty viitoseksi asti. Koivuselle kuitenkin kunniaa siitä, että on yhä lista-artisti seitsemän vuotta Idols-voiton jälkeen. Taannoin ennätyspitkältä tauolta albumitilastoon palannut Eini sai myös Vähän kipeää -uutuutensa 31:nneksi.

1 kommentti: