sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Maarit-sykli pyörii yhä


Albumilistan kärki on ollut valmiiksi niin kovien kotimaisten nimien kuormittama, että sekaan ei ihan heppoisilla yrityksillä tunkeuduta. Niinpä vaikka Kolmas nainen meni 2009 paluulevyllään ykköseksi ja Pauli Hanhiniemi on paistatellut Vain elämää -hohteessa, Me ollaan ne -albumin kakkossija ei erityisesti yllätä. Enemmän ehkä ihmetytti Neljä ruusua -kokoelman jääminen Top 10:n ulkopuolelle – bändin edellisestä hittilajitelmasta kun on jo 13 vuotta.

Tilastollisesti kiehtovin Vain elämää -sivujuonne on kuitenkin seitsemäntenä. Miten elämästä kertoisin on vasta kuudes Top 10 -albumi Maaritin 40-vuotisella uralla, mutta katsokaapa niiden ilmestymisvuosia: 1978, 1980, 1981, 1999, 2006, 2013. Ne siis kattavat viisi peräkkäistä vuosikymmentä, eikä vastaavaan ole suomalaisista naisartisteista yltänyt kuin Katri Helena – ulkomaisistakin ainoastaan Kate Bush. Seiskasija on myös Maaritin paras yli 32 vuoteen.

Joillakin näyttää olleen kovemmat odotukset uuden Arcade Firen suhteen, mutta debyytti kahdeksantena sopii hyvin kahden viitossijan jatkoksi – suunnilleen samaa voi sanoa radiosuosikiksi kasvaneesta Stigistä (#12). Hevisaurus (#10) vahvistunee taas joulun lähestyessä. Ruger Hauer (#15) petrasi yhden pykälän edelliskerrasta, Gasellit (#16) ja Sin Cos Tan (#26) peräti kymmenen kumpikin. Linkin Parkin toinen remix-albumi (#38) kiinnostaa vähemmän kuin 11 vuoden takainen (#12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti