sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lahjasesongista toiseen

Isänpäivä on Vesa-Matti Loirin päivä melkein aina kun mieheltä on albumi markkinoilla. Kolme viimeistä lahjanostopäivää rekisteröityivät vasta tämänpäiväiselle listalle, ja Tuomittuna kulkemaan kiipesi kärkeen debytoituaan kakkosena samoin kuin esimerkiksi Ivalo teki marraskuun 2006 kolmannella viikolla. Yhteensä Loirilla on nyt seitsemän ykkösalbumia.

Lady Gaga sen sijaan on viettänyt 142 listaviikostaan Suomen ykkösenä vain yhden, joten Artpopin jääminen kolmanneksi ei mitenkään hätkähdyttänyt. Tangokuningas Kyösti Mäkimattilan debyytti 11:ntenä on parempi kuin useimpien kollegoiden, mutta isompi poikkeus kollegoista on se, että hänen voitonjälkeisellä albumillaan on nimi! Kenties siksi, että hän kävi jo 2007 Varjokuva-yhtyeineen sijalla 14, ja tuo levy oli nimetön.

Sijan 18 On Air on kolmas The Beatlesin liveäänite tilastohistoriassamme, edelliset tulivat 1977 ja 1994. Club for Fiven joulualbumi varmasti nousee 27. sijaltaan, mutta alkuasetelma ei oikein vakuuta. Koska julkaisutahti on jo hiljenemässä, moni (muukin kuin Loirin) epäsesonkilevy kohentaa nyt debyyttisijastaan: Eminem, Tapani Kansa ja Nickelback. Muutamaa myyntijyrää toki vielä odotellaan joulukamppailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti