torstai 8. elokuuta 2013

Variöösi 16: Techno & Dance (1992)


Listablogin kesäsarjassa esitellään aikajärjestyksessä hyvin menestyneitä sekalaisten hittien kokoelmia takavuosilta.
Albumilista elokuu 1992

Eurodance- ja eurotekno-nimitykset eivät olleet vielä laajassa käytössä Suomen K-telin julkaistessa ensimmäisen Techno & Dance -kokoelmansa, mutta niistähän tässä on kysymys. Levyllä on sisältöä ainakin Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Britanniasta ja eritoten Belgiasta. Hollantilaisduo 2 Unlimited pääsi mukaan kahdella kappaleella.

Luultavasti Workaholicin ja Twilight Zonen sisällytys Techno & Dancelle vaikutti siihen, että duon oma Get Ready hyytyi albumilistan 37:nneksi – seuraava levyhän loikki jo kakkoseksi. Ne olivat kokoelman isoimpia hittejä The KLF:n America: What Time Is Loven rinnalla. Melkoista tunnettuutta oli myös Double Youlla (Please Don’t Go) ja 49ersilla (Got to Be Free).

Techno & Dance kävi listakakkosena ja sai tiiviissä tahdissa tyydyttävästi menestyneitä jatko-osia. Kesällä 1993 K-tel pisti Suomen markkinoille myös äänitteen Pure Techno, joka puritaanisesta nimestään huolimatta oli samanlaista, valtavirtaa viistävää dance-tavaraa (Captain Hollywood, Leila K.) ja kävi kaupaksikin muiden malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti