sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kärsivällisten sesonki


Kuten alkukesällä arvelin, Haloo Helsinki! toteutti lopulta tilastollisen potentiaalinsa ja Maailma on tehty meitä varten kiipesi 26. listaviikollaan albumilistan ykköseksi. Tuo on viikkolistahistorian kolmanneksi hitain kärkeennousu – ne kaksi parempaa ovat vähän karussa: Alanis Morissetten Jagged Little Pill 47 viikkoa (1996) ja Chisun Vapaa ja yksin 46 viikkoa (2010). Vuodenaikasuhdanteista kertoo aika paljon se, että nuo kaikki tapahtuivat kalenteriviikoilla 32 tai 33.

Ipanapa-lastenlevyprojekti palasi top teniin lähes viiden vuoden tauolta, kun Ipanapa räp debytoi seitsemäntenä. Sitä pohjustamaan pantu Heikki Kuulan Koirakaveri kävi ns. singlelistan sijalla 11, mutta ei latauslistalla lainkaan. Supernimekäs esittäjäkaarti ennakoi muitakin hittilohkaisuja. Toiseksi korkeimpana uutuutena japanilainen Church of Misery (#28) petrasi kymmenen pykälää edellisestä yrityksestä.

Viime viikon päädebyytti Five Finger Death Punch putosi seiskasijaltaan yllättäen vain yhden askelman. Bändi tykkää liikkua seiskan kertotaululla, sillä neljän Top 50 -käynnin piikit ovat aikajärjestyksessä 28, 14, 14 ja 7. Backstreet Boys tuntuu saaneen vaikutteita: In a World Like This on noukkinut kahdella viikollaan sijat 14 ja 21. Tuo 14 oli yhtyeen paras saavutus yli kahdeksaan vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti