keskiviikko 14. elokuuta 2013

Pala sieltä, toinen täältä


Radioiden musiikkipäälliköt näyttävät palailevan lomiltaan – tai ainakin joku on käynyt poistamassa rotaatiosta joitakin koko kesän soineita biisejä. Tällä viikolla Macklemore & Ryan Lewisin Can’t Hold Us putosi 13–30, Trainin Mermaid 18–51 ja Calvin Harris ft Ellie Gouldingin I Need Your Love peräti 15–71. Karsittavaa piisaa, sillä radiolista on ollut pitkään aika hyydyksissä.

No ketkä kiipesivät tilalle? Mitään äkkinousuja ei vielä nähty, mutta taiteilijanimellä Pistepiste operoiva nuoriherra harppasi Novan ja Suomipopin tuella 34. sijalta 18:nneksi. Jo biisin nimestä huokuu laskelmoivuus: Hetken maailma on tässä. Se on saattanut hyvinkin syntyä heittämällä tehosekoittimeen lähimenneisyyden isot radiohitit Hetken tie on kevyt, Maailman toisella puolen ja Näe minut tässä.

Myös Elokuu palasi Top 20 -tunnelmiin Valvoo-sinkun noustua 24–15. Tänään lähtee -edeltäjän huimista soittomääristä huolimatta bändin albumi Pöytä on katettu katosi listoilta jo kymmenen viikon jälkeen. Outoa siihen nähden, että hiljaisen suven jäljiltä Top 50:ssä harrastetaan kaikenlaisia mukanaroikkumisia. Esimerkiksi Elastisen Joka päivä koko päivä jaksoi Top 20:ssä vain kahden listan verran, mutta on sen jälkeen sinnitellyt alemmilla taajuuksilla jo 13 viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Osaatko veikata kuinka korkealle Jenni Vartiaisen "Junat ja naiset" nousee ensimmäisellä radiolistaviikollaan? Biisit.info näyttää sen saaneen tänään jo hurjat 18 soittokertaa (YleX:kin 3 kertaa).

    VastaaPoista
  2. Yleensä ensihuuma tasoittuu ennen varsinaisia huippusijoja, näinhän kävi muun muassa Menneelle miehelle, joka oli myös iso tapaus. Sanotaan että debyytti top viidessä, mutta ei heti siitä ykköseksi.

    VastaaPoista