perjantai 9. elokuuta 2013

Pieni ja iso huuto kuninkaalle


Listahistoriastamme löytyy useita esittäjiä, jotka pääsivät vain kerran albumitilastoomme, mutta tuo ainoa kerta tuotti ykkössijan. Erityisesti 1990-luvun europopparit kunnostautuivat tässä, muun muassa Daze, Rednex, Lou Bega, Princessa ja hiukan myöhemmin Las Ketchup. On tietysti tulkinnanvaraista, missä vaiheessa artisti voidaan julistaa yhden albumin ihmeeksi. Mutta jaksaako kukaan uskoa, että esimerkiksi neljä vuotta sitten kärjessä käväissyt Gebardi XXL palaa joskus kuvioihin?

Tasan kolme vuotta sitten Avenged Sevenfold vietti uransa ensimmäistä listaviikkoa Suomen ykkösenä. Nightmare on yhä bändin ainoa merkintä, mutta tuskinpa kauan – kohdakkoin julkaistavaa Hail to the Kingiä näet pohjustaa lajityypille harvinainen hittisingle. Samanniminen kappale etenee sekä radiolistalla (#32) että latauslistalla (#26) ja löytyy myös Spotifyn sadan suosituimman pohjasijoilta.

Nielsen-tulostuksesta päätellen jokin muukin kanava soittaa sitä kuin Radio Rock – City varmaan. Biisi sai hyvän vastaanoton Yle X:n Rytmibarometrissä, mutta ei vielä yllä rotaatioon. Raskaahko rock on muuttunut radiolistalla satunnaisuudeksi – jopa useita airplay-menestyksiä kokenut Volbeat rimpuilee Lola Montez -lohkaisullaan vasta 47:ntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti