tiistai 20. joulukuuta 2011

Rukoillaan kesät talvet

Uudesta radiolistasta paistaa läpi erityisesti se, että Radio Nova soittaa uutterasti joulubiisejä – ja paljolti niitä ilmeisimpiä lastchristmaseja. Tuoreitakin sesonkiesityksiä nousi mukaan kuten Teleksin Joulun suojaan (18) ja Michael Bublén All I Want for Christmas Is You (32). Leevi and the Leavingsin Jossain on vielä joulu (katso lauantaipostaus) on vihdoin kirjattu mittauksiin, mutta ilmaantui vasta sijalle 58.

Antti Tuiskun toiselta joulualbumilta löytyvä Rukous loikkasi muiden messissä 19:nneksi. Kyseessä on versio kesän 2006 Maj Karma -hitistä, joka ylsi singletilaston kakkoseksi ja 50 hittiä -listan kymmenenneksi. En keksi 2000-luvulta muuta suomalaisbiisiä, josta on tullut kahdesti listahitti sanoiltaan muuttumattomana (jätetään siis ruonansuu-osasto huomioimatta). Keksittekö te, jonkin idols-coverin tai muuta?

4 kommenttia:

 1. Teleksin "Tuulilasin nurkaan" oli radiolistan kakkonen ja 50 hittiä-listalla 14 syksyllä 2006, Idolsissa mukana ollut Kristiina Brask ylsi latauslistan sijalle 18, noin vuosi myöhemmin samalla kappaleella (melko varmasti sanoiltaan muuttumattomana).

  Yö:n Säkrkyvää nousi 50 Hittiä-listalle sijalle 33 vuonna 2001, kappaleesta on jo cover-version levyttänyt niin Annika Eklund kuin Suvi Teräsniska, jälkimmäinen Olli Lindholmin kanssa duettona. En tiedä nousiko kumpikaan näistä listoille, mutta ainakin Teräsniska/Lindholm-versio on kelpuutettu mukaan Yön syksyllä ilmestyneelle kokoelmalevylle, joten varmaan Nova tai Iskelmä sitä on radiossa soittaneet.

  VastaaPoista
 2. Kovasti koetin etsiä saavuttiko Maria Lund Surupukua versioidessaan minkäänlaista listasijoitusta muttei sattunut silmiin... Sen sijaan tuota etsiessä osui Tavaramarkkinoiden Kevät: Radiolistalla Heidi Kyrön versiona 2001 ja singlelistalla Kotiteollisuutena 2008?

  VastaaPoista
 3. Särkyvää ja Kevät ovat selviä tuplahittejä, tosin Kevään alkuperäisversiohan on 80-luvulta. Kirka ja Ari Koivunen olivat kumpikin latauslistalla v. 2007 biisillä Hetki lyö, joka on ulkomainen sävellys.

  VastaaPoista
 4. Nytten kun tässä vielä listoja silmäili, niin näköjään 20-21/2010 on samanaikaisesti siglelistalla ollut sama kappale kahtena eri versiona, joista niistäkään kumpikaan ei ole alkuperäisesitys: Hectorin Jos sä tahdot niin, versiot Samuli Edelmann & Jippu sekä Elias Hämäläinen.

  Lisäksi latauslistojen reagointi kilpailuihin, kausivaihteluun yms. asioihin on näköjään saanut aikaan sen, että ainakin Loirin Lapin kesä on ollut listalla niinkin myöhään kun 2007, ja taitaa tuolle kappaleelle Meurmaniltakin listasijoitusta löytyä.

  VastaaPoista