torstai 8. joulukuuta 2011

Myöhäisyydessäkin voi kilpailla


Mitä lähemmäs joulua tullaan, sitä harvinaisemmiksi käyvät muutoin niin tavalliset albumilistan ykkösdebyytit. Koko virallisten viikkolistojen 18-vuotisen historian ”myöhäisyysennätys” oli tähän asti Mokomalla, jonka Luihin ja ytimiin nousi suoraan kärkeen 5.12.2007, mutta nyt Nightwish rikkoi sen. Imaginaerumkin ilmestyi 30.11., joten joulukuussa julkaistulta albumilta temppu on yhä tekemättä.

Viikon muut uutuudet todistavat sesongin hankaluudesta – kovin matalalle jäivät ensiyrityksellä Rammstein (31), Jope Ruonansuu (33) ja Tarja Turunen (37). Il Divon (21) päätyminen noiden ohi toiseksi korkeimmaksi tulokkaaksi on jopa yllätys. Katsotaan, kuinka viikon päästä käy vaikkapa Kornin ja Britanniassa riuskasti myyvän Amy Winehousen.

Jouluäänitteet sen sijaan ovat täyttäneet kärkipään tavallista tiiviimmin (muun muassa sijat 2, 5 ja 8), ja Smurffitkin ovat ylempänä (6) kuin viiteen vuoteen. Mutta Räyhällistä joulua ei suostu pulpahtamaan esiin Top 20:n alapuolelta, vaikka edellinen Hevisaurus-levy käy yhä kaupaksi sijan 16 edestä.

1 kommentti:

  1. Poju nousi vihdoin takaisin listalle! Onko syynä Mariassa esitetty Kipinä-biisi, joka ei levyllä edes ole. Vai onko Haluu sitä miestä -lähtenyt tiukkaan radiorotaatioon?

    VastaaPoista