lauantai 24. joulukuuta 2011

Muotopuolet suosikit osa 1

Tammikuussa 1994 käynnistetyt Suomen viralliset viikkolistat täyttävät vuodenvaihteessa 18 vuotta, minkä kunniaksi tässä lajitelma tuon ajan menestyneimpiä singlelista-artisteja, jotka eivät ole koskaan käyneet albumilistalla.

5. Busta Rhymes
Suurisuinen rappari on elämöinyt Kat Delunan ja Pussycat Dollsin isoilla hiteillä (Run the Show #2, Don’t Cha #7) sekä Janet Jacksonin ja Tiëston kanssa vähän pienemmillä (What’s It Gonna Be #12, C’mon Catch Em by Surprise #19). Täysin omissa nimissään miehellä ovat Turn It Up / Fire It Up (#2) ja Touch It (#10).

4. Antero Mertaranta

Tämänvuotinen Finnish Hockey Mafia -kikkailu Taivas varjele (#2) ja ihan laulamalla esitetty Pedon ulvontaa (#17) toki tulee mainita, mutta paikan kunniataulukossa toi Ihanaa leijonat ihanaa. Vaikka tilastokummajainen on noussut eri miksauksina kolmesti ykköseksi (1999, 2000, 2009) ja kerran viitoseksi (2011), Top 20 -listaviikkoja sillä on yhteensä vain 12.

3. Will Smith
Näyttelijä-rapparin pinnalle nostanutta DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince -kokoonpanoa ei Suomessa huomioitu, mutta vahvasti vanhoihin hitteihin nojaavilla 90-luvun lopun sinkuilla on kerätty kuusi merkintää: Men in Black (#2), Gettin’ Jiggy wit It (#9), Miami (#8), Wild Wild West (#2), Will 2K (#9) ja Black Suits Comin’ (#17).

2. Akon
Peräti kymmenen singlelistakäyntiä, mutta vain neljässä niistä senegalilaisjuurinen vokalisti on merkitty pääesiintyjäksi. David Guettan kanssa vedetty Sexy Bitch (#2) roikkui Top 20:ssä yli puoli vuotta, ja muista nimekkäistä kumppaneista mainittakoon Gwen Stefani, Michael Jackson, Pitbull ja Eminem. Vaikka läpimurtohitti Lonely (2005) kävi vain 19:ntenä, se nousi radiolistalla kuudenneksi.

1. Flo Rida
Häviää visiiteissä yhdellä Akonille, mutta niistä suurempi osa (7) ylsi kymmenen myydyimmän joukkoon ja on ensisijaisesti hänen nimissään. Parhaiten ovat pärjänneet Right Round (#3), Club Can’t Handle Me (#5), Where Them Girls At (#5), Sugar (#7) ja tuore Good Feeling (#7). Nuo molemmat viitoshitit ovat David Guetta -yhteistöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti