sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Adventtikärjistys

Tänä sesonkina kulta- ja platinamyyntitiedotteet täyttävät viihdeuutispalstoja lähes vanhojen aikojen malliin, mutta yhtä ei näy. Vaikka Adelen 21:n kerrottiin jo kesällä saavuttaneen Suomessa kultalevyn ja koko loppuvuosi on liidelty listakorkeuksissa, lisäkuorrutteista ei ole tietoa. Levyn biisejä on tuoreimmalla Top 20 -singlelistalla kolme, ja niistä korkein Someone Like You nousee radiolistaa 14:ntenä.

Toisaalta 21:n maailmanlaajuista suosiota on jaksettu hehkuttaa, ja se on toistuvasti nimetty vuoden myydyimmäksi levyksi ikään kuin tilanne olisi jo kauan sitten ratkennut. Todennäköinenhän tuo titteli on, mutta vaikka äänitemenekki on ollut laskussa, se ei tarkoita että yksittäisen levyn kysynnälle olisi olemassa jokin katto. Ainakin teoriassa on yhä mahdollista, että esimerkiksi jouluksi ilmestyvä albumi ehtii käydä kaupaksi paremmin kuin koko vuoden listakärjessä juhlinut.

Kuvitellaanpa huomiseen mediaan uutinen, että John Lennon, Bob Marley, Karen Carpenter, Elvis Presley ja Freddie Mercury ovatkin hengissä ja tehneet upean kimppa-albumin. He ovat myös keksineet keinon, jolla syöpä, aids, anoreksia, ampumahaavat ja mihin-elvis-nyt-kuolikaan parannetaan, mutta siihen tarvitaan rahaa. Tuon sensaatiolevyn kaikki tuotot ohjataan parannustyöhön. Mitä arvelette, rikkoutuisivatko 21:n lukemat loppuvuoden aikana?

1 kommentti:

  1. 21:n myyntiluvut eivät rikkoutuisi ilman Janos Valmusen mukanaoloa.

    Hurjan hyvin 21 on kyllä mennyt kaupaksi. Varmaan Lady Gagan debyytti on viimeksi rikkonut 10 miljoonan myydyn levyn rajan?

    VastaaPoista