torstai 29. joulukuuta 2011

Adele kruunasi vuotensa


Albumilistasta ei ole paljon raportoimista, kun mikään levy ei liiku suuntaan tai toiseen kahdeksaa porrasta enempää. Mutta Chisu sentään palasi kärkeen. Kohtalon oma jatkaa kuudetta viikkoa radiolistan ykkösenä, mutta tipahti singlelistan paalulta neloseksi, joten yhtäaikainen tripla jäi naftisti saavuttamatta.

Vuoden viimeisen sinkkuykkösyyden suo silti kernaasti Adelelle, sillä hän on pestissä ensikertalainen. Vaikka Set Fire to the Rain on roikkunut Top 20:ssä 26 viikkoa ja Rolling in the Deep hurjat 38, niiden huippusijat ovat kaksi ja kuusi. Näyttävästi kuudentena debytoi Vuosi vaihtuu, lohkaisu Lord Estin flopanneelta Sommoro senjoro -pitkäsoitolta. Sille ei kannattane ennustaa pitkää sukseeta.

Taatusti vauhdikkaimmin uusiutuu ensi viikolla radiolista, joka tukkeutui joulubiiseistä vielä viimevuotistakin hanakammin. Paljolti samoista tutuista, mutta Teleksin tuore Joulun suojaan kiihdytti pronssipallille erityisesti Radio Suomen veivaamana. Ehkä erikoisin arkistolöytö on Jose Felicianon Feliz navidad (1970) sijalla 22. Biisillä on teoreettinen sauma välttää pikaromahdus, koska siinä toivotetaan myös hyvää uutta vuotta.

4 kommenttia:

 1. Kysymys koskien Radiolistaa, tai tarkemmin sanoen viime viikon listaa. Täällä luki 20.12 kirjoituksessa että Teleks oli 18 ja Antti Tuisku 19, mutta kun alkuviikolla Nova päivitti Suomen Suosituimmat-listansa niin siellä luki että Teleks oli 17 ja Antti Tuisku oli 19 ja siinä välissä oli vielä yksi kappale. Nyt Nova on päivittänyt jo listansa tämänviikon listaksi. Mutta kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä (en yllättyisi jos Novan sivulla oli se virhe)

  VastaaPoista
 2. Teleks oli 17:s ja Happy Xmas sijalla 18.

  VastaaPoista
 3. Voisikohan Timo avittaa tietoa etsivää näin uudenkin vuoden kunniaksi. Montako kertaa PMMP on noussut Radiolistalle ja mille sijoille korkeimmillaan?. Mahtaa olla menestyneimpiä duoja Radiosoitossa mitattuna?

  VastaaPoista
 4. Tässä kaikki Top 20:ssä käyneet.

  6/03 RUSKETUSRAIDAT #11
  4/05 OO SIELLÄ JOSSAIN MUN #6
  9/05 PIKKUVELI #1
  1/06 MATKALAULU #7
  10/06 HENKILÖKOHTAISESTI #1
  12/06 TÄSSÄ ELÄMÄ ON #1
  3/07 JOKU RAJA #20
  4/09 LAUTTURI #1
  7/09 PARITERAPIAA #19
  12/09 LAPSUUS LOPPUI #9

  VastaaPoista