maanantai 19. joulukuuta 2011

Kopioille kunniaa


Suomen musiikkibisneksen suuri vaiettu Poptori julkaisee äänitteitä, jotka hintansa ja jakelukanaviensa takia jäävät huomiotta myyntilistoilla eivätkä näy edes Musiikkituottajien kultalevytietokannassa. Mutta Poptorilla on ollut vielä vaietumpia ja vielä menestyneempiä edeltäjiä. 30 vuotta sitten kulta-aikaansa elivät päivän hittien halvat jäljitelmä-äänitykset, joista kasatut ns. huoltoasemakasetit ylsivät jopa sadantuhannen painoksiin.

Kun muistelee, mitä kaikkea jännää vanhaa on maassamme onnistuttu ”arvottomana” tuhoamaan, noille kasettimastereillekin olisi voinut käydä kalpaten. Vaan ei sentään – Rocket Records alkaa tammikuussa julkaista niitä uudelleen. Ensiksi tulee JP-musiikin Disco City -kasettijatkumosta koostettu satabiisinen nelois-cd. Rockethan nosti taannoin listoille parikin Jaakko Teppo -kokoelmaa. Lisätietoa täällä.

Annoskoko tosin arveluttaa, sillä monia kiinnostanee ensisijaisesti tsekata, millaisilla standardeilla biisit on tehty. You Tube -näytteen perusteella taso on lähes varteenotettava, voin kuvitella seasta löytyvän jossain suhteessa alkuperäisten veroisia tulkintoja. Esittäjissä on muutama ex-menestyjä kuten Salomon ja Arto Sotavalta, mutta valtaosa aika meriititöntä massaa. Sen verran sain selville, että Juicea kierrättävä Eerik Epänormaali on esiintynyt myös nimellä Eric Mannström.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti