sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Muotopuolet suosikit osa 2

Tammikuussa 1994 käynnistetyt Suomen viralliset viikkolistat täyttävät vuodenvaihteessa 18 vuotta, minkä kunniaksi tässä lajitelma tuon ajan menestyneimpiä albumilista-artisteja, jotka eivät ole koskaan käyneet singlelistalla. Tänään sijat 6–10.

10. Janne Tulkki
Kesän 1998 Sinisen taivaan sateenkaari -biisillä julkisuuteen noussut Tulkki on viihtynyt albumilistalla 83 viikkoa, joista yhden ykkösenä (Sisältä kultaa). Tiukasti iskelmäväelle suunnatusta tuotannosta on lohjennut kymmenen Top 10 -radiohittiä, mutta huippusuosion päivistä on jo yli vuosikymmen. Viimekesäinen albumi jaksoi vain 47:nneksi.

9. Il Divo
Läpilyöntivuonnaan 2005 multikansallinen könsikäskvartetti roikkui kahdella albumilla yhteensä yhdeksän viikkoa listakärjessä. Vauhti laantui tuosta, mutta paraikaa on menossa 88. listaviikko. Konseptoitujen coverlevyjen kokonaisstrategiaan eivät kuulu hittisinglet.

8. Anne Mattila
27-vuotias Mattila on ehtinyt pukata lista-albumeja enemmän (11) kuin samanikäinen Antti Tuisku. 90 listaviikosta korkein on vietetty kolmosena (Unihiekkaa), ja tämänsyksyinen Rakkauden roinaa ylsi 15:nneksi. En tiedä, millä takavuosien annebiisillä olisi ollut saumoja menestyä nykymuotoisella latauslistalla – eikös Perutaan häät aiheuttanut jonkinlaista kohua?

7. Eros Ramazzotti
Eros soi 1990-luvun lopulla jonkin verran nuorisoradioissakin (kymmenen Top 10 -radiohittiä), joten poissaolo singlelistalta vähän ihmetyttää. Kuusi albumia ovat yhteensä keränneet muhkeat 124 listaviikkoa, mutta ei yhtään kärkikolmikossa. Maannainen Laura Pausini oli myös hilkulla päätyä tähän artikkeliin.

6. Jope Ruonansuu
Vaikka kultalevyjen määrässä Jope johtaisi koko porukkaa, niin listavertailussa jäädään tähän 119 viikolla, kun korkein sijoituskin on nelonen (Työnnä kännykkä hanuriin). Pitkäaikainen levy-yhtiö AXR ei ole ikinä satsannut myyntisinkkuihin, mutta olisiko sellainen käynyt kaupaksi – ehkä tuota kännykkäalbumia vauhdittanut Pieni Hiace?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti