maanantai 3. lokakuuta 2011

Viikon ennätysnainen

Pistää kyllä nieleskelemään tämä tilanne, että viimeksi 1970-luvulla albumilistallamme tavatut artistikonkarit ilmestyvät ympyröihin muitta mutkitta kuin 30 vuodessa ei olisi mikään muuttunut. Ry Cooder teki sen muutama viikko sitten, ja odotuksia kerää osalleen myös Freeman, jonka ainut soololistalevy on vuoden 1976 esikoinen. Se sisälsi kolme vankkaa singlehittiä, joille saatiin seuraaja vasta viimevuotisella Uusi fantasia -yhteistyöllä Liian myöhään.

Keskiviikkona levyn julkaiseva Freeman on tekemässä pisimmältä albumilistatauolta paluun ennätystä, mutta väliaikatietojen perusteella sen ehtii tällä viikolla ottaa kotvaksi nimiinsä Eini. Vaikka hänen ainoa tähänastinen merkintänsä on Eini-lp:n 17. sija toukokuulta 1978 ja edellisestä pitkäsoitosta on 14 vuotta, pääosin Ripa Eskolinin tuottama Mä jään on ihan menestyskelpoinen äänite. Uusi single Älä menetä mua ei kuulosta ihan yhtä hyvältä kuin nimensä, mutta tämä comeback-projekti jotenkin inspiroi minua enemmän kuin laskelmoidun tuntuinen Freeman 4.

4 kommenttia:

 1. Huikee muija.Levy on tautisen hyvä.Toivotaan pysyvän listalla.Vuoden parhaita kotimaisia äänitteitä.

  VastaaPoista
 2. Todella mahtava levy. Jospa seuraavien sinkkujen myötä rikkoo edellisen sijoituksensa :)

  VastaaPoista
 3. Siis eikö Einillä ole mitään muuta listasijoitusta kuin tuo ekan lpn 17 ? Edes sinkkulistallako ei naista nähty?

  VastaaPoista
 4. Minuakin kiinnostaisi Einin singlejulkaisut ja niiden listasijoitus. Ainoa mitä tiedän on se, että eka sinkku Yes Sir alkaa polttaa oli listaykkönen.
  Entäs ne muut??
  - Eini fan -

  VastaaPoista