maanantai 31. lokakuuta 2011

Keltaisten tähtien hyökkäys

Albumilistan superviikko on noteerattu ainakin Aamulehdessä, johon Hannu Peltonen kirjoitti hieman sekavan kolumnin siitä, kuinka kova kiista käydään seuraavasta ykkössijasta. Vaikka toisinkin olisi voinut tulkita, Peltonen tarkoitti Lauri Tähkän (Universal), Topi Sorsakosken (EMI), Suvi Teräsniskan (Warner) ja Popedan (Poko) yhtä aikaa julkaistuja levyjä. Kahden ensinmainitunhan kehuttiin tiedotteissa saavuttaneen platinarajan saman tien.

Lisämaustetta asetelmaan ripottelee muun muassa se, että Sorsakosken tuoreimmasta ykkössijasta on jo 20 vuotta ja Teräsniskalta sellainen puuttuu kokonaan. Kiinnostavimmat kärkikahinoitsijat jäivät kuitenkin kolumnissa mainitsematta. Nuo neljähän myyvät joka tapauksessa, vaikka paalupaikka menisi vain yhdelle, mutta arvaamattomampi tapaus on Sonyn kärkitarjokas Lassi Valtonen. Arvelen, että kehuttu Idols-keskeyttäjä kiilaa jonkun yllämainitun ohi, mutta ei kaikkien.

Omassa sarjassaan suhdanneristiriitoineen on tänään ilmestynyt Lou Reedin ja Metallican Lulu. Myöhäisempi myyntiintulo ja jokseenkin tyrmistyneet ennakkoarviot kaivavat maata alta ja Reed ei yksinään ole koskaan juhlinut listoilla, mutta: Metallica on Metallica on Metallica. Death Magnetic jyräsi vuoden 2008 ylivoimaiseksi myyntitykiksi ja murskasi kaikki nimenomaan julkaisuviikollaan, jolloin sitä ostettiin tiskin yli enemmän kuin muita Top 40 -äänitteitä yhteensä. Tuosta on varaa pudottaa aika paljon ilman, että kilpailukyky menee.

Epävirallinen veikkaukseni, jonka tein ennen Anttilan väliaikatietoja: 1. Tähkä, 2. Teräsniska, 3. Lulu, 4. Sorsakoski, 5. Chisu, 6. Valtonen, 7. Coldplay, 8. Popeda.

8 kommenttia:

 1. Tähkää veikkaan ykköseksi myös. Topia kakkoseksi, Teräsniskaa kolmoseksi. En usko Lulun pärjäävän näille, sillä veikkaan, ettei Metallican perusfanien valtava enemmistö miellä sitä heitä kiinnostavaksi julkaisuksi, sikäli kuin edes tietävät sen olemassaolosta.

  VastaaPoista
 2. Veikkauksista päätellen luotto Tähkän syvien rivien kannatukseen on kova, vaikka pienmmissä piireissä valtakauden loppua on huudeltu jo kauan. En lähde kiistämään. 1.Tähkä 2.Popeda 3.Teräsniska 4.Sorsakoski 5.Chisu 6.Lulu 7.Valtonen 8.Coldplay Mielenkiintoista myös miten Amoralin omakustanne sijoittuu, mahtuuko top20.

  VastaaPoista
 3. Jännää myös nähdä, miten Rajattoman ja Club For Fiven levyt sijoittuvat! Joulumusiikki tuskin vielä myy...

  VastaaPoista
 4. Niin ja Ipanapa, jonka kehutaan myyneen kultaa, mutta eka sijoitus viime listalla oli 20 ja risat.

  VastaaPoista
 5. Ensi viikon listatuloksia veikkaillen, vaikka Munamies meni keväällä suoraan ykköseksi, tuore talvilevy tuskin myy yhtä hyvin, liekö edes TOP 10:ssä.

  VastaaPoista
 6. Anttilan ykkönen on Sorsakoski, kakkonen Tähkä. Tämä voi hyvinkin pitää oikealla listallakin.

  VastaaPoista
 7. Vedin Sorsakoskea alas, koska mielsin levyn julkaisijaksi AXR:n, jolla on aina ollut vähän kummallisia eroavaisuuksia tukkumyyntilukujen ja listasijojen välillä. Mutta höh, EMIhän sen julkaisi.

  VastaaPoista
 8. Spotifyn albumilistalle uutuudet nousivat tänään sijoille:
  7. Lassi Valtonen
  17.Suvi Teräsniska
  34.Popeda
  41.Topi Sorsakoski
  72.Club for Five
  73.Kelly Clarkson
  Tähkä luovutti, albumia ei ole Spottarissa.

  VastaaPoista