tiistai 4. lokakuuta 2011

Parhaista parhaita

Ah syksyn lempeä! Tuoreen radiolistan ainoat Top 20 -tulokkaat ovat Kim Heroldin Easy Love (19) ja Happoradion Rakkaus (20), jotka tietenkin maistattavat pitkäsoittoja. Heroldin albumi ilmestyy jo huomenna ja Happoradion eka kokoelma Jälkiä 2001–2011 parin viikon päästä.

Kokoelmat ovat enää aniharvoin sellaisia Tapauksia kuin takavuosina. Toki esimerkiksi ja Kaija Koo nousevat sellaisillaan korkealle tämän viikon listalla, mutta kumpaakin on ehditty paketoida näkyvästi aiemminkin. Yhä harvempi nuori nimi kasvaa koskaan kunnon hittikoosteen kokoiseksi, ja niistäkin harvoista joidenkin mahikset valuvat levy-yhtiöiden väliin. Esimerkiksi Palefaceltä on kohdakkoin ilmestymässä ”greatest hits”, jossa ei ole yhtään Helsinki–Shangri-lan kappaletta.

Vielä kuusi vuotta sitten The Offspring saavutti uransa ensimmäisen Suomen ykkössijan Greatest Hitsillä, mutta sen jälkeen kärjessä on nähty vain yksi ulkomainen kokoelma, The Essential Michael Jackson. Tuskin nähdään tänä syksynäkään, vaikka vanhat tutut Sting, R.E.M. jne. uutterasti tuotantoaan kierrättävätkin. Ehkä mitään Happoradiota mahtavampia kokoelmatapauksia ei ole enää syytä odottaa. Paitsi tietenkin joskus silloin kun joku kuolee.

2 kommenttia:

  1. Ylittikö Kim Heroldin edellinen single "Before I Marry You" Top 20-kynnystä radiolistalla. Ainakin se käväisi sijalla 42, mutta nousiko se siitä ollenkaan. Parin vuoden takainen "Social Butterfly" muistaakseni käväisi jopa sijalla 4, joten odotukset ovat varmaan olleet korkealla. Ainakin Voice on soittanut "Before I Marry You"-biisin videota loputtomiin TV-kanavallansa, radiossa ei liene saanut yhtä paljon soittoaikaa.

    VastaaPoista