torstai 20. lokakuuta 2011

Vanhalla maineella

Insomniumin paljastuminen viikon korkeimmaksi albumiuutuudeksi (6) saattaa ihmetyttää, mutta kaikkien tulokkaiden edellisten listamerkintöjen vertailussakin se oli vahvin käytyään toissavuonna viidentenä. Okei, Jorma Kääriäisen ja Riku Niemen (10) edellinen studiolevy nousi kolmanneksi, mutta sitä seuranneet muitakin vokalisteja sisältänyt liveäänite Vihdoinkin ja Kääriäisen kokoelma jäivät sijoille 29 ja 20.

Ja okei, myös Evanescencen (14) edellinen albumi oli viitosena, mutta koska siitä on jo viisi hiljaista vuotta, mihinkään huimaan sisääntuloon ei ollut syytä varautua. Bändi jätti kuitenkin taakseen Björkin (15), jonka seitsemän Top 10 -albumin putki näyttää katkeavan. Jari Sillanpäältä (13) se katkesi jo viime yrittämällä, ja tiukemmin katsoen Björkiltäkin jo loppuvuonna 2002, jolloin julkaistu Greatest Hits floppasi dramaattisesti kaikilla markkina-alueilla.

Lopuista uutuuksista löytyy niukasti juhlimisen aihetta. Lupaavan radiovastaanoton jälkeen Tommi Läntinen jäi 32:nneksi ja kesän menestyneimmän sinkun tekijä Poju sijalle 38. Peter Gabrielin 39. sija on kaukana miehen huippuajoista, ja aika alas ovat hiljattaisista Top 20 -sijoituksistaan valuneet myös Raaka-aine (45) ja Janne Raappana (49). Misfits (50) teki sentään paluun 14 vuoden tilastotauolta.

Sabotage palasi singlelistan ykköseksi, joten Chisulla on nyt triplahallinta albumi-, single- ja radiomarkkinoilla. Kaija Koo -kokoelman noususta kahdeksannesta kakkoseksi saanee osaltaan kiittää onnistunutta nimikappaletta, joka tiistaina raportoidun radionousun lisäksi debytoi nyt sinkuissa 11:ntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti