tiistai 19. heinäkuuta 2011

Hyvää tulossa

Kun keskelle lomautuneita ja lamautuneinta pop-Suomea ilmaantuu vakiosuositun radiotähden uutuusbiisi, se toki rekisteröityy Music Control -listan ykköstapahtumaksi. Juha Tapion En mitään, en ketään -kappaleen debyytti 14:ntenä on harvinainen, mutta sen taustalla ei ole poikkeusreaktioita, vaan kaikki pisteet tulivat vanhoilta tukiasemilta Nova–Iskelmä–Suomi. Syyskuista Hyvä voittaa -albumiahan tässä pohjustetaan.

Uusimman Voima-lehden haastattelussa Aki Kaurismäki puhuu viisaita, mutta myös hieman tyhmiä mm. radioiden soittopolitiikasta. Hän heittää provosoivan ehdotuksen romanialaisen musiikin soittamisesta, vaikka noin vuosi sitten sikäläinen esitys Stereo Love oli radiolistamme ykkönen. Sama toistui nyt, kun Alexandra Stanin Mr Saxobeat syrjäytti The Lazy Songin kärkipaikalta. (En saa tähän tarkkaa sitaattia, koska istun autossa.)

3 kommenttia:

 1. Aki Kaurismäki uusimmassa Voima-lehdessä (6/2011):
  "Kyllä minua jossain määrin hämmästyttää Yle, puhumattakaan kaupallisista asemista: näemmä muun kielistä musiikkia ei ole kuin suomen- ja englanninkielistä. Saattaisihan olla, että ihmisiä kiinnostaisi joskus kuunnella vaikkapa romanialaista musiikkia."

  Ehkä Kaurismäki tarkoitti romaniankielistä musiikkia jolloin mainittuja Stereolove ja Mr Saxobeat-kappaleita tässä yhteydessä vielä parempi esimerkki olisi "Dragostea Din Teï", Moldovalaisen O-Zone-yhtyeen Suomen Virallisen Singlelistan kakkosijalle saakka noussut romaniankielinen kappale joka soi myös radiossa aivan liikaa. Wikipedian mukaan Frederik on tehnyt kappaleesta suomenkielisen version (Kumimies). En ole kyseistä versiota koskaan kuullut enkä myöskään halua.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Mistä muuten johtuu että Radio Nova ei millään pysty päivittämään kunnolla Music Controlin Radiolistaa (http://www.radionova.fi/musiikki/listat/suomen-suosituimmat/ ), nytkin siinä on Top 10 listattuna ja sitten sijalla 20 oleva Antti Tuiskun "Hyökyaalto". Ensiksi luulin että Radio Nova oli päivittänyt uuden radiolistan kanavan omalle Top 20-listalle (http://www.radionova.fi/musiikki/listat/radio-nova-top-20/ ) kun Juha Tapion "En mitään, en ketään"-kappale oli sijalla 14, mutta sitten huomasin että listan kärjessä oli 3 Doors Down:n "When You're Young" eikä Alexandra Stanin "Mr Saxobeat".

  Mainituista vakiosuosittujen radiotähtien uutuusbiiseistä tuli mieleen että Samuli Edelmannin uutta "Ei mitään hätää" kappaletta ei ole vielä radiossa laitettu teho-soittoon, vai johtuuko se siitä että Samulin uusi levy-yhtiö Warner satsaa mielummin umpitylsään Arttu Wiskariin

  VastaaPoista